(Не) вистачає, (не) подобається – відомі результати соціологічного дослідження в Дубні

Що хоче або що потрібно молоді? Щоб це дізнатися – необхідно спитати в самих молодих людей. Чого ж не вистачає молоді Дубна – можна дізнатися з результатів дослідження, яке організувала БО «Фонд громади міста Дубна «Добробут». Його в Дубні провели вперше, щоб виявити основні проблеми та потреби залучення й активізації молоді до розвитку громади. Експерти Інституту «Республіка», ВІ «Активна громада» Віталій та Олександра Гліжинські досліджували питання методом фокус-групових дискусій серед школярів, студентів, молодих сімей та активістів, волонтерів. А відбулось опитування завдяки фінансовій підтримці Global Fund for Community Foundations.

«Провести соціологічне дослідження – було однією з цілей у рамках грантового проекту, який реалізовує цьогоріч Фонд громади Дубна. Ця робота є дуже важливою, оскільки дозволяє ідентифікувати основні проблеми, які хвилюють мешканців громади в певній тематиці. Основними темами нашого дослідження постали питання молодіжної політики та активності, а також розвитку волонтерських і громадських ініціатив. Ці сфери є вкрай важливими для ефективного та успішного розвитку громади, особливо зважаючи на ситуацію в країні та світі, – розповів голова БО «Фонд громади міста Дубна «Добробут» Микола Мандзюк. – Вірю в те, що результати дослідження будуть корисними як для мешканців міста, так і для нашої організації, яка займається питаннями всебічного розвитку громади, залучаючи для цього зусилля представників влади, бізнесу та активної громадськості. Завдяки проведеній роботі, матимемо можливість зрозуміти на що нам, як організації громадянського суспільства, потрібно приділити основні зусилля та увагу та до чого залучати наших партнерів, донорів та зацікавлених осіб».

І ось з нагоди Міжнародного дня молоді, який відзначають 12 серпня у світі, презентуємо вашій увазі основні результати опитування.

Нагадаємо, що участь у дослідженні взяли близько 40 учасників – різних за віком, сферою діяльності, статусом тощо. Учасники ділилися своїми баченнями, розповідали про позитивне й негативне в місті, мріяли про Дубно в майбутньому.

А ознайомитись із результатами повністю можна за посиланням.

Next
Next

Активність і налагоджена комунікація: Дубно має партнера в США