Активність і налагоджена комунікація: Дубно має партнера в США

Мати хороших партнерів важливо будь-коли та в різних сферах. Але особливо цінно, коли партнерство узгоджене на рівні міста, області тощо. Відтепер Дубно може похвалитися угодою про співпрацю з містом у Сполучених Штатах Америки. Нещодавно керівництво громади підписало меморандум про розбудову партнерських стосунків із мером Оксфорда (штат Огайо).

А передували цьому понад 2-місячні попередні домовленості. Спершу американець Джеффрі Гленн, який вперше приїхав у Дубно у 2016 році в ролі волонтера Корпусу Миру США, полюбив наше місто. І через бажання допомогти громаді шукав можливості в Америці, населений пункт, який би став побратимом. Завдяки знайомству з відомим волонтером і другом України Джеффрі Хартман, засновником благодійної організації Ukrainian Action, їм вдалося налагодити спілкування та зацікавлення адміністрації міста Оксфорд у міжнародній співпраці з Дубном. На місцевому рівні комунікацію між органами влади обох міст здійснювала команда БО Фонд громади міста Дубна "Добробут".

«Нам дуже приємно, що Ви погодилися з нами підписати угоду про співтовариство. У цьому залі, тому що тут вперше була підписана угода з литовським містом. Сьогодні це друга така подія в нашому місті. Я дуже радий, що все відбувається в нас і буде мати гарні перспективи співпраці між нашими містами. І в цілому між державою Україна і Сполученими Штатами Америки, – зазначив міський голова Василь Антонюк. – Місію виконано. Договір підписано. Думаю, в майбутньому буде гарна співпраця на користь українського народу, в боротьбі з агресором, ворогом, який напав на нашу країну».

Не побоялися війни та тривог і приїхали до Дубна, крім мера Оксфорда, колишній міський голова, професор Маямі Університету Майк Сміс та засновник Ukrainian Action Джеффрі Хартман.

«Хочу подякувати Джефу Хартману та Ukrainian Action. Не лише за все те, що вони роблять для України, а й за те, що вони зробили для нас, об’єднавши Оксфорд і Дубно, – сказав мер міста Оксфорд Вільям Снавелі. – Ми сподіваємось на багаторічну співпрацю та дружбу між нашими містами».

Побратимство між містами – це хороша можливість для обміну досвідом та посилення взаємовигідних партнерств у всіх сферах.

«Дуже приємно бути тут, у Дубно. Разом два міста працюватимуть над низкою культурних обмінів і проектів розвитку, і, де це можливо, Ukrainian Action матиме за честь брати участь у цих проєктах. Ми бажаємо обом містам тривалих і успішних взаємовідносин на довгі роки», – зазначив Джеффрі Хартман.

У наш час важливо залишатися у фокусі часу та зосереджувати увагу на можливостях, які у нас є. Партнерство між містами та потужними волонтерськими організаціями є також важливим кроком до омріяної Перемоги.

Previous
Previous

(Не) вистачає, (не) подобається – відомі результати соціологічного дослідження в Дубні

Next
Next

Завдяки проєкту Фонду студенти педколеджу обмінювалися досвідом у Польщі