У Дубні дорослі й малі пізнавали основи Пласту

Що таке Пласт і з чим його їдять – дізнавались вчора, 25 вересня, в Дубні. БО «Фонд громади міста Дубна» за підтримки відділу у справах молоді та спорту Дубенської міської ради організували на Острівку презентацію про національну скаутську організацію України.

Пласт – це неполітична та позаконфесійна організація, мета якої сприяти всебічному патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Для членства в організації немає вікових обмежень. Принципи виховної методи базуються на вихованні та навчанні через гру і працю; навчанні через самоврядування в гуртках; пізнанні природи та життя в ній; підтримці зацікавлень та здібностей дітей і молоді.

«Пласт – це реально здорове середовище, де дитина може відчувати себе собою, де її приймуть такою, якою вона є, де вона може розкрити свої таланти, тому що для цього є система вмілостей, є спеціалізовані табори. Тут працюють тільки засади добровільності, – каже голова Смизької станиці Галина Руднік. – Дорослим варто долучатись до Пласту для того, щоб організувати для дітей здорове середовище, де вони будуть вчитися любити Бога, Україну, пізнавати себе і навколишнє середовище. Ми виховуємо дітей на основі християнських цінностей. Вони вчаться робити добрі справи, ми спонукаємо їх до цього, вони навіть ведуть щоденники добрих справ, коли зробили корисні речі для когось».

Пані Галина привезла з собою пластунів зі станиці Смизької територіальної громади. Дівчата розповідають, що їм подобається в Пласті та називають причини чому варто долучатись до скаутської організації.

«Тут цікава і дуже приємна атмосфера, легко спілкуватися з людьми та заводити нові знайомства. Ти знаєш, що в Пласті друг може завжди підставити плече, допомогти й тебе ніколи не образять. Пласт зовсім не заважає навчатися», – ділиться Богдана Житницька.

Її доповнює Софія Руднік:
«Мені тут дуже подобається, тому що різні заходи, табори, багато мандруємо, багато нових знайомств. Я раджу всім вступати в Пласт, тому що це – цікаво, приносить безліч позитивних емоцій і нових друзів».

9-річна Анастасія Макарець зазначає, що побачила інформацію про станицю в соцмережі Facebook і захотіла вступити, батьки підтримали таке бажання. 
«Найбільше мені подобаються мандрівки та табори, які проводить Пласт», – каже дівчинка.

Після ознайомлення з діяльністю Пласту, станиці охочі взяли участь у квесті та майстерці. А після перекусу сиділи біля ватри з піснями, грали в пластунські ігри.

«У нас доця, їй 5 років. Коли ми побачили про презентацію, то вирішили прийти. Колись тато захоплювався Пластом і хоче залучити доньку до нього. Але що погано, що в Дубні немає організації», – поділилась учасниця заходу п. Ірина. Її чоловік, п. Олег, підсумував, що враження в нього лишились приємні, класні:
«Хочу, щоб моя донька теж була в Пласті».

«У Дубні є кілька організацій, які підтримують гурткову роботу молоді, де діти та підлітки розвивають свої вміння та навички: малюють, танцюють, співають, займаються декоративно-прикладним мистецтвом тощо. Але середовища, де б молодь комплексно розвивалась у фізичному, моральному, духовному та національно-патріотичному напрямках – у нашому місті немає. Система Пласту є однією з найкращих методик формування особистості. А системну роботу з молоддю варто починати зі зародження станиці саме в Дубні», – зауважує голова БО «Фонд громади міста Дубна «Добробут» Микола Мандзюк.

Голова станиці Смизької територіальної громади побажала знайтись людині в Дубні, яка буде розуміти чому варто вкладатись у розвиток дітей, але при цьому тільки на умовах добровільності. Тож якщо вас цікавить Пласт, ви б хотіли організувати станицю в Дубні, але вагаєтесь, наприклад, – звертайтеся helpofdubnodobrobut@gmail.com або в приватні повідомлення на сторінці БО «Фонд громади міста Дубна «Добробут».

Previous
Previous

Психологиня Людмила Одварко: про рік роботи після повномасштабного вторгнення та нові виклики

Next
Next

Міжнародна співпраця Фонду громади Дубна триває третій рік